Glad Påsk på er alla inredningsbloggläsare!

Här kommer några inspirationsbilder med härliga påskliljor. Visserligen är påsken i full gång men helgen är lång och det finns tid att sno ihop ett vackert arrangemang med dessa vårlika blommor. 

Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Denna sort är en mini-påsklilja som heter Narcissus ”Tête-a´tête”, höjden blir ca 30-35 cm och blommorna ca 2 cm i diameter.

 

Brickan i vardagsrummet har fått ett nytt utseende – inspirerad av våren och påsken. Jag har tagit en låg rund cylindervas av glas som jag planterat påskliljorna i. Eftersom lökväxter ibland kan dra iväg på höjden och bli rangliga blir arrangemanget snyggare om man kan ordna stöd. Ett stöd måste ju vara vackert också!Jag har tagit björkris som jag klippt i lagomt långa längder och sedan tejpat runt vasen. Man behöver inte tejpa så noggrant utan bara så kvistarna fäster. 

Sedan tog jag pappsnöre som jag lindade flera varv – både som dekoration men även för att hålla kvistarna på plats. Synliga tejpbitar petades bort. Jag har sedan dekorerat med mossa, torkade limeskivor och floristnålar med strasstenar på från Caesar Collection.

Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.