Visst är det härligt att ljuset återvänder och man känner en föraning om vår i luften? Även om snötäcket här uppe i norr fortfarande är riktigt tjockt, får man ändå vårinspiration då solen börjar titta fram! I söndags passade jag på att vara ute i det fina vädret och förnya i alla krukor som jag har ute på terassen och vid entrén. Bort med alla barrande grankvistar och tallris – fram med vackra kvistar. Jag tycker det är utmanande och roligt att ta material från naturen som man sedan skapar någonting vackert av.

Foto:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Krans av björkris i en vid kruka

Här har jag tagit långa, ganska späda kvistar från en hängbjörk och bundit en lös krans av. Den får gärna se lite yvig ut som en fin kontrast till den strama krukan. Jag gjorde kransen så stor att den vilade bra på krukans kant. Därefter fyllde jag den med mossa, kvistar och några dekorationsklot från Caesar Collection där även krukan kommer ifrån.

 

Foto:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Gjutjärnsurna med tulpaner

Jag tog en färdig stomme som jag band kvistar av björkris runt. Fyllde sedan urnan med mossa och dekorerade med några ägg och ett glas för att ha ljus i. Därefter la jag kransen på krukans kant och stack in några konstgjorda tulpaner i vitt från Mr Plant

 

Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Vackra kvistar – ibland behöver man inget mer!

När jag hitta dessa vackra och dramatiska aspkvistar tänkte jag att man kunde använda dem på ett enkelt sätt. Att låta deras form bli det centrala i växtarrangemanget. I den vita betongkrukan band jag samman några kvistar likt ett träd. Ett litet fågelbo med några ägg fick bli ett kul blickfång.

I den svarta avlånga krukan stack jag bara ned aspkvistarna som de var – stilrent och en spännande kontrast mot den vita väggen.