I år har jag fått det roliga uppdraget att inspirera och skylta till årets Skyltsöndag i Piteå. Tillsammans med andra lokala influencers ska vi sprida julstämning i vår lilla stad!

Här är det ena skyltfönstret som jag har gjort. Jag kallar det för ”Tomtens Bageri” och det ligger direkt in till höger när man kommer in i Småstadens galleria i Piteå.
H&M Home: Röd/vit randigt förkläde och beigerandig kökshanduk. Söta små, espressokoppar i vacker julask. Motell i marmor, decilitermått i mässingsfärg och papperservetter ”Eat drink and be merry”. Sked med ekorre.
Akademibokhandeln: Bakboken ”En sötare vinter” av Camilla Hamid
Hansens Bageri/Ekbergs: Anisbröd, saffransbullar och kanapéer.
Fyrklövern: Tallriken Juleminner. Just nu får du 30% på deras startset.
Bagarstugan Pålmark (läs mer om min gårdsbutik längre ned i inlägget): Eldkorg i rost, kanelstänger, konstgjorda hyacinter och silvrigt kakfat.
Den sågande tomten är privat.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.


I fönstret ut mot Storgatan har jag skapat en mysigt, juligt sovrum. Sängen är bäddad med ett mörkgrönt bäddset från H&M Home, även pläden, julkudden och kudden i pälsimitation kommer också därifrån. Den sovande katten är privat.
Sänggaveln har jag gjort av en lastpall som klätts med en linnegardin. Kransen ovanför sängen har jag bundit av olika barrväxter och dekorerat med konstgjorda, röda bär.
Pallarna på var sida om sängen har min bror gjort av tallstockar. Kandelabern till vänster om sängen är privat, de gröna rustikljusen kommer från Bagarstugan Pålmark.
På den högra sidan står en konformad gran, tändstickor i rör och en svart ljusstake i järn – allt från Bagarstugan Pålmark.

Framme på bänken har jag porslin frän Fyrklövern, muggar och kanna i serien Juleminner. Skedarna i muggarna kommer från H&M Home. Skorpor, te, sylt och stuten med mandel kommer från Järnspisens Matbod.
Tygservetterna kommer från Hemtex och heter Christmas Berries.

Rabattkod by Benson 15% på hela din beställning

I skyltfönstret har jag använt en grå korg, jutekulor en halmbock från by Benson. Förutom fina julsaker har de ett stort sortiment trädgårdsprodukter. Passa på att beställa fina julklappar! Med koden ”hemmahoshelena15” får du 15% rabatt på hela din beställning.

Mysiga julprodukter från by Benson som jag har använt i skyltfönstret. I det här blogginlägget kan du se mina julfavoriter från det företaget.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten.

Gårdsbutiken Bagarstugan

Vissa av sakerna kommer från min lilla Gårdsbutik Bagarstugan i Pålmark. Den driver jag på hobbybasis och har den öppet när jag har möjlighet. Jag skickar ut ett nyhetsbrev och lägger upp på min Instagram när jag ska ha öppet. Följ mig gärna på @hemmahoshelena eller skicka ett mejl till mig på helena@villavarm.se om du vill ha mitt nyhetsbrev till Bagarstugan.