Rullgardin från Unig Gardin

Välsydda och med perfekt passform är rullgardinerna från UNIGgardin.se
Jag valde vita mörkläggningsgardiner som vi monterade i fönstersmygen.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Välsydda rullgardiner i rätt mått

Även om midnattssolen inte lyser som mest just nu, så är det skönt att kunna mörklägga sovrummet. Dessutom är det bra att ha rullgardiner om man vill skydda möbler och annan inredning från det blekande solljuset. Jag har precis fått min beställning av rullgardinerna från UNIGgardin.se och dessa monterades igår. Supernöjd med resultatet!

Hittade företaget UNIGgardin på nätet. Där kan man beställa flera olika typer av gardiner och solskyddsprodukter för både inom- och utomhusbruk. Själv var jag på jakt efter mörkläggningsgardiner till vår sportstuga. Dessa fyller två funktioner, som mörkläggning i sovrummen men också kunna dra för fönsterna då man inte använder stugan. Solen sliter ju på trägolv, möbler och textilier.

Gratis tygprover

På UNIGgardin kan man enkelt beställa upp till 10 st tygprover på de tyger man är intresserad av. Jag ville ha ett vitt, mörkläggande tyg med vit baksida och tog den som heter G1030. Den vita färgen gör att rullgardinen smälter in i fönstersmygen.

Perfekt passform

Måttagningen är viktig för att få en perfekt passform. Vi följde deras beskrivning på hur man tar måtten och rullgardinerna passade perfekt. Du kan göra en rad olika val för att få gardinen som du själv vill t ex typ av kedja, hur lång kedjan ska vara och vilken sida den ska sitta på.

Mörkläggningsgardin Unig Gardin
Vi valde rakt avslut på kanten nedtill och vit kedja i plast för att få rullgardinen så diskret som möjligt.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Smart låsning av rullgardinen

Rullgardinen har en smart upprullningsfunktion som låser sig i uppfällt läge. Det gör att man slipper skruva upp någon hållare för kedjan.

rullgardin måttanpassad

Bra att man slipper skruva upp en hållare för kedjan. Rullgardinen låser sig enkelt i upprullat läge.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.