I mitt jobb som marknadschef på Villa Varm kommer jag i kontakt med många olika typer av inredningstidningar och husguider. En husguide är en tidning som dels skriver olika artiklar om nya hus och husbygge men även presenterar hustillverkare som finns på marknaden.

Den senaste husguiden som kommit är Vårt nya hus som utges av förlaget Vårt nya förlag AB. Jag tycker att deras husguide är helt klart den bästa. Fördelarna med Vårt nya hus är:

  • Tidningen har en snygg design som gör den rolig att läsa och titta i.
  • Varje hustillverkare har en egen helsida att presentera sitt hus på – många bilder får plats.
  • Husen är uppdelade i tre huvudområden; moderna, klassiska och special hus.
  • Lätt att söka i – bra information.
  • Intressant läsning där hustillverkarna blir intervjuade i varje nummer med olika teman.

Nu har förlaget kommit ut med ytterligare en tidning – Vårt nya hem. En inredningstidning som även belyser en mix av mode och livsstilsreportage. Jag har precis läst det första numret och jag tycker att tidningen är bra. I stort kan man säga att den följer många traditionella inredningstidningar med en blandning av hemmahos-reportage, nyheter och trender inom design. Stilen är modern och avskalad, de som däremot tilltalas av en lantlig inredningsstil hittar nog inte så mycket i Vårt nya hem – iallafall inte i första numret…

Omslag till Vårt nya hem

Omslag till Vårt nya hem

Och priset då – ja, 49 kronor är väl tämligen normalt för en sådan tidning. Just nu har man bra erbjudanden för de som önskar att prenumerera. 10 nummer för 249:- och de hundra första prenumeranterna får en DVD-film. Maila till pren@vartnyahem.se

Förlaget är verkligen produktivt, förutom Vårt nya hus och Vårt nya hem finns även guider om Bad&Spa och Kök. Inom kort kommer man även att börja med Vårt nya Trädgård och Kontor.