Parfym från Norra Norrland Aurora

Parfymen Aurora har röda glaspärlor i flaskan som ska symbolisera åkerbär och guldflagor som ska påminna om värdet i skog och mark i Norra Norland. Pris från 495kr för 50 ml.
Bild lånad från Scents from Norrland.

Dofter från Norra Norrland

Visste du att det finns parfymer från Norra Norrland? Jag blev både stolt och glad när jag hörde talas om det första gången. Kvinnan bakom företaget Scents from Norra Norrland heter Eva Henriksson. I sortimentet finns två parfymer, där båda för tankarna till vår nordligaste landsända.

Själv har jag testat de två dofterna The Pearl och Scent of Aurora (Borealis) alltså Norrsken. Båda är av typen Eau de Parfym och innehåller 50 ml. Väldigt trevliga dofter med en intressant historia och tanke bakom!

The Pearl är en hyllning till Evas hemort Älvsbyn, för er som inte känner till det så kallas Älvsbyn för ”Norrbottens pärla”, vilket gör namnet givet! Doftnoterna är: vit jasmine, bergamott, svarta vinbär, vitt te, vetiver och tonkaböna.

Parfym från Norra Norrland the Pearl

Parfymen The Pearl har en pärla i själva flaskan och en hyllning till Evas hemort. Tre olika dofter hade tagits fram och under en marknadsdag ifjol fick Älvsbyborna rösta fram den bästa doften.
Bild lånad från Scents from Norrland.

Aurora har doftnoter av iris, tonkaböna, mango, svarta vinbär, vitt te och kashmir-trä. Parfymerna säljs via webbshoppen, i turistshoppar men också på den stora nätbutiken eleven.se

Vilken doftar då godast? Aurora har en lite fruktigare och lite sötare doft medan The Pearl doftar rent och fräscht, tycker jag. Svårt att bestämma mig, så det får nog bli båda…