Nu när sommaren är över och vi sakta börjar ställa om till höst och inomhuslivet, vaknar lusten till att förändra hemma.
Här hemma är vi i färd med att göra om i ett av sovrummen, som på sikt kommer att bli ett gästrum.
Den gråa, plåtaktiga tapeten i ett av pojkrummen ska bytas ut.

Trenden  vi ser just nu är mycket natur och blommor, det tycker jag är fint. Men i det här rummet vill jag ha en ombonad, mysig men ändå en klassiskt känsla och föll direkt för den rutiga tapeten Tailor´s Tweed som för tankarna till ett mönstrat ulltyg.

Tapeten Tailors Tweed ingår i kollektionen Cottage Garden, en kollektion i mjuka och lugna färger. Många av tapeterna har blommiga mönster som passar fint till den rutiga tapeten. Här är den ljusaste i beiga-toner som jag tror kommer att passa fint till vårt gråa golv och vita fönster. Den rutiga tapeten finns i fem olika färgställningar, där två är lite mörkare mot brunt oh grönt och de andra i ljusare toner. Blir spännande att se de i verkligheten innan jag bestämmer mig.
Bild lånad från Boråstapeter.

Beställ hem prover för 10 kr

Hos Boråstapeter kan du beställa hem tapetprover för 10 kr/styck. Ett bra sätt att se tapeterna i verkligheten och du kan i lugn och ro bestämma dig! Jag gör en mood-board då jag  ska inreda, ett slags kollage med bilder, färger och tyger så att man ser att allt känns rätt och som man tänkt sig. Tapetbitarna skickas hem i brevlådan som ett brev och frakten är 19 kr.

Här är en mörkare variant av Tailor´s Tweed, denna heter 3579 och har en bottenfärg i en varm, brun nyans med detaljer i beige, brunt och svart. Priset per rulle är 399 kr.

Shoppa direkt från Boråstapeter

Vet du direkt vilken tapet du vill ha? Då kan du enkelt klicka hem dina tapeter. Till varje tapet finns en enkel beräkningshjälp där du anger hur lång och hur hög väggarna är i det rum du ska tapetsera. Ange måtten och du får fram hur måna rullar du behöver. Din beställning skickas direkt från tapetfabriken i Borås och kommer till ditt utlämningsställe inom 4 dagar. Handlar du över 2.000 kr är ordern fraktfri, annars är frakten 49 kr.

Boråstapeter har en enkel tapetsimulator kopplad till varje tapet, där du kan se hur tapeten blir uppsatt i ett rum. Här har jag testat en av de ljusa tapeten i ett sovrum. Ombonat och fräscht på samma gång!
Bild lånad från Boråstapeter.