Bordet är dukat för julen. Här har jag valt vita detaljer. Bilden har jag lånat från PiteåTidningens reportage som de gjorde hemma hos mig.
Bild: Jens Ökvist, PiteåTidningen.

Nu i december kom PiteåTidningen förbi och gjorde ett julreportage hemma hos mig – jättekul! Fotografen Jens Ökvist tog så fina bilder som jag lånat till inlägget. Här kommer lite inspiration och dukningstips.
Jag tycker det är så kul att duka fint. För mig går julen oftast i vitt med detaljer från naturen. Här har jag använt vitt och grönt till julens dukning.

Bordsdekoration med hyacinter

Mitt på bordet har jag gjort en bordsdekoration med hjälp av en grön krans, några kvistar av mistel, hyacinter som både är äkta och konstgjorda och en ljuslykta i mitten. På bordet ligger en konstgjord lummerslinga.
Bild: Jens Ökvist, PiteåTidningen.

Servettring med kvist i grönt

Servetterna är av tyg och kommer från Himla. I servettringen har jag stuckit in en kvist från cypressen som jag plockat in från busken i trädgården. Cypresskvistar är fina att använda i olika arrangemang och eftersom kvistarna är mjuka är de lätta att arbeta med.
Bild: Jens Ökvist, PiteåTidningen.

Den här söta juldekorationen hittade jag på Åhlens, den kommer från HouseDoctor. Bild: Jens Ökvist, PiteåTidningen.

Så dukar du fint:

Här kommer mina bästa dukningstips:

  • Leta i dina gömmor och använd udda ljusstakar i olika höjder
  • Placera ut ljusstakar, blommor, ljusslingor och naturmaterial i mitten, längs hela bordet.
  • Håll ihop färgskalan på din dukning och jobba med de kulörerna
  • Tänk på att inte göra för höga arrangemang, så att gästerna ser varandra över bordet.