I entréhallen hade en fransk designstudio gestaltat några av trenderna. Naturmaterial, hållbarhet och hantverk är några av ledorden.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Här kommer min spaning från Formex-mässan våren 2020. Formex är en fackmässa som inte är öppen för allmänheten. Mässan går på Stockholmsmässan i Älvsjö och fyller alla tre hallarna. Utställarnas produkter spänner över ganska många områden förutom vanliga inredningsdetaljer hittar man också delikatesser, leksaker, pappersprodukter och souvenirer.

Formex går två gånger per år, en i januari och en mässa i augusti.

Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Mer färger

Ljust och fräscht känns långt borta. Nu visas mer färg där gult är en stark färg. Terrakottan kommer mer och mer, där gråa krukor byts ut mot patinerade lerkrukor av rödlera.

I ByONs monter visades mycket färg. Den här buketten får symbolisera färgmixen med gult, blått och lavendellila. Torkade och levande blommor i en skön mix!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Torkade växter – nu kommer de på allvar!

Nu är det dags för torkat igen! Det var ju ett tag sedan sist… I många av montrarna hade man blandat levande snittblommor med torkat. Och hos ByOn hade man en tanke där vasen till vardags hade bara torkade växter och till helgen så adderade man några levande blommor för att få det lite lyxigare!
Vissa av de torkade blommorna är infärgade i starka färger eller konserverade för att inte skräpa. Gräsvippor i olika arter är väldigt populära.

 

 

Hos Ernst gick dukningen i naturfärger och textilier i gult och terrakotta. Torkade gräsvippor både i vas och som en krona över bordet.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

 

”Ljuskrona” över bordet gjord av torkat gräs.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Vacker blombukett med tulpaner, tistlar och nejlikor, blandade med torkade gräs i brunt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Skulpturer – inne igen

Skulpturer och figurer har varit borta från inredningsbilden en lång tid. Men nu är det läge att damma av sina undanstoppade pjäser och ställa fram dem. Kanske har du kvar något alster som du gjorde under någon bild-lektion under skoltiden?

Tips! Skulpturer kan man ju enkelt hitta på loppisar och i olika second-handbutiker. Är färgen fel så måla bara om dem med en matt färg så de ser ut som de på bilden!

Leta i dina gömmor och på loppisar efter en skulptur. Och är färgen fel, måla om dem med en passande färg. Eller kanske rent av skapa en egen av hobbylera!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.