Art deco formex jakobsdals

Art Deco och mustiga färger

Formex denna höst är avslutad och jag har samlat alla mina intryck, tankar och bilder. Här kommer min trendspaning från mässan.

Elegant Art Deco

Guldiga metaller, grafiska mönster i art deco-stil är en trend som dök upp lite här och där på mässan. Ett fint exempel på detta hade textilföretaget Jakobdals i sin ombonade monter. Tygerna har mustiga färger, inte så ovanligt när vi nu går mot mörkare tider. Också intressanta och kanske oväntade färgkombinationer som senapsgult med blekrosa toner!

Kaktusar och amplar

Kaktusar i olika former fanns i många av montrarna. För den som inte orkar vänta på att kaktusen ska växa eller vill ha en lättskött växt ,finns väldigt naturtrogna men konstgjorda varianter. Mr Plant hade flera fina växter som inte kräver någon skötsel.
Amplar i makramé har också gjort sitt intåg på mässan. Oftast i glas med grova trådar. Personligen minns jag som barn på 70-talet dessa och det var lätt att man vattnade för mycket, då man inte såg upp till kanten. Been there, than that! Nej, amplar kommer jag inte att hänga upp hemma hos mig…

Mr Plant Formex kaktusar

I Mr Plants monter fanns massor av konstgjorda kaktusar och suckulenter. Lättskött!
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Hantverk i focus

Roligt, tycker jag, att hantverk och gamla hantverkstekniker kommer i focus. Handarbetets vänner hade byggt upp en monter som visade olika typer av vävtekniker och man fick även prova på att väva.

Formex Autumn 2016_2

Bild lånad från Formex. Fotograf August Eriksson.