Jag brinner verkligen för entreprenörsskap och tycker det är så roligt när man vågar satsa på det man tror på. En ny online-butik i inredningsbranschen har sett dagens ljus – Calixter.
Minns var ni hörde det först 😉
Bakom företaget står 21-åriga Tyra som tillsammans med två kompisar driver Calixter. Jag vill verkligen tipsa er om Tyras webbshop, det är inget samarbete eller så, utan bara ett tips och en uppmuntran till henne!

Tyra Mattsdotter jobbar både med inköp, produktfotografering och webbsidan. Calixter driver hon vid sidan om sina inredningsuppdrag.
Bild lånad från Calixter.

Tyra, berätta lite om dig själv?

Jag är 21 år är ifrån Göteborg uppvuxen på Styrsö i Södra skärgården, har alltid haft ett starkt intresse för inredning i hela mitt liv, spenderade mina födelsedagar på IKEA flera år i rad. Så när det kommer till vad jag vill göra i mitt arbetsliv har alltid varit självklart!  Pluggade först inredning design på gymnasiet och sedan på Inredningsakademin i Stockholm.

Har jobbat som inredningsstylist i snart 2 år och har under tiden startat Calixter med två vänner som sköter själva upplägget av hemsidan samt allt sälj som ligger bakom. Jag fixar allt med produkter köper in, stylar i miljö, fotar, lägger in skriver produktbeskrivning på alla produkter där jag alltid försöker få in inredningstips och lite råd. Samt ansvarar för socialmedia på Instagram.

Vad är din inredningsfilosofi?

Min inredningsfilosofi är att lite de vårat företag bygger på, att det är detaljerna som gör helheten. När jag är ute och stylar hos folk så är alltid reaktionen ”wow varför har vi inte haft det såhär innan”! Min vision är att i framtiden är inredningsdetaljer lika viktigt och självklart som möbler. Jag tycker att man ser redan nu att samhället går mer och mer åt inredningspassionen, det har  blivit ett allmänt intresse för allmänheten.

Vilka är de populäraste produkterna?

Våra populäraste produkter är Carl-Johan lamporna från Olsson & Jensen, även kallade ”svamplamporna”.

Oj jag tycker verkligen att alla detaljer är helt fantastiska men jag är riktigt svag för vår nya vas från ByOn Mussle, Coral som är en riktigt magisk stor vas i härlig Coral rosa som är vårens trendigaste färg dessutom!

Mussle Vasen, kommer också från ByOn och kostar 1599 kr och har en trendig, korallnyans.

Och ett måste från din butik?

Det måste vara vår Figure head, en liten huvudstaty i trendig roströd färg från Villa Collection, kostar endast 199 kr.

Rabattkod hos Calixter

Tyra bjuder er läsare på en rabattkod som gäller t om den 1 maj kl.23.59. Om du anger koden ”HELENA15” får du 15% rabatt på din beställning. Fri frakt om du handlar för mer än 499 kr.

Det kliar verkligen i mina fingrar, vill beställa den här häftiga vasen! Den ropar på mig…
Njord, vas från ByOn kostar 1899 kr hos Calixter.