Tack vare den nya imprint-tekniken kan man göra hela köksfläktar i färger som mässing, koppar och oxiderad plåt. Ytan blir tåligare, lättare att hålla ren och oxiderar inte.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena

Vägghängd fläkt – Area

Inredningen i vår sportstuga går i grått och brunt med accentfärgen orange och detaljer i koppar. Därför kändes det självklart att fläkten skulle vara i koppar. Jag fastnade för köksfläktarna från Fjäråskupan som har snygg design och tillverkas för hand i Torslanda. Modellen som jag valde heter Area, ca-pris för denna fläkt i kopparfärg (komplett med fläktmotor och belysning) ligger på 18.000 kr.

Köket kommer från Kvänum med luckan Lindö i askgrå, knoppar i kopparfärg från Beslagdesign och kaklet heter Antique och kommer från Hero Kakel.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena

Jag gillar den fina belysningen i fläkten, bara sex små led-lampor ger ett bra ljus då man arbetar vid spisen. Med en enkel knapptryckning kan belysningen dimras ned och ge ett mysigt sken istället.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena

Den s.k imprint-tekniken gör att man får en yta med den rostfria beläggningens fördelar fast i helt andra kulörer. Jag valde den kopparfärgade plåten, men den finns också i mässing, blankt stål, rödoxid, svartoxid och vitoxiderad plåt.

Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena