Använd några glasburkar att plantera penséerna i! Här har har jag gjort en vårplantering med penséer.
Bild. Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Penseér – det är ju verkligen vårens blomma som dessutom tål ett aprilväder med kyla och till och med lite snö! För oss här uppe i norr känns det ganska ”safe” att plantera ut, även om det är lite kyligare…
Här har jag planterat två penséer i varje glasburk som rymmer 5 lier och dekorerat med björkris och några kvistar vide.

Jag satte lite jord i botten och sedan pillrade jag ned penséerna, jag tog två plantor av varje, en blå och vit. Sedan hittade jag några kvistar av lärkträd med kottar som jag dekorerade med. Att jorden syns gör ingenting, det blir bara en fin detalj. Runt om böjde jag några kvistar av björkvistar och böjde dem lite upp på höjden. Roligt är att efter en vecka så hade viden börjat blomma och björken hade fått musöron! Vackert.
Bild. Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Hej i glasburken! Viden har börjat slå ut och efter bara någon vecka har björkriset fått musöron! För oss pollenallergiker är det läge att ställa ut burkarna. Inte konstigt att vi nyser 🙂
Bild. Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Så häftigt! Efter några dagar så har videkissarna slagit ut och börjat blomma.
Bild. Helena Sundström, Hemma hos Helena.