Nybakat bröd är alltid gott, men ibland har man inte riktigt tid med alla jästider. Då är ett bröd bakat med bakpulver en bra lösning! Det är receptet brukar jag använda om man vill göra middagen lite extra godare, snabbt och enkelt fixar du nybakat!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Recept på snabb bakpulverlimpa

3,75 dl rågsikt
2,25 dl vetemjöl
1,5 tsk brödkryddor anis och eller fänkål (uteslut dem om du inte gillar kryddat bröd)
0,75 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1 dl sirap
3 dl mjölk eller filmjölk

Blanda alla ingredienserna och häll upp i en avlång limpform på 1,5 liter. Smörj eller klä formen med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Kolla hur din ugn gräddar!

Receptet kan dubblas om du vill baka två limpor, men eftersom ett bakpulverbröd är godast nygjort så tycker jag att en limpa räcker. Det är inte heller den typ av bröd som man fryser in heller.

Limpan blir supergod till en nykokt rabarberkräm på sommaren eller till en mustig soppa under vintern. Ett nybakat bröd kan förgylla vilken middag som helst!