(Inlägget är ett betalt samarbete med The Nap Lab)
Ett tyngdtäcke kan verkligen ge dig bättre sömn. Passa på att beställ ett täcke nu, i samarbete med The Nap Lab får du 25 % rabatt på allt om du anger koden ”HEMMAHOSHELENA25”
Bild: Helena Sundström, Hemma Hos Helena.

Jag har sovit med tyngdtäcke under en längre period och tycker att det blir bara bättre och bättre! Visst känns det lite ovant till en början att sova med en tyngd på kroppen, men det dröjer inte länge så känner man lugnet och sömnen blir bättre.
The Nap Labs tyngdtäcken ligger bra i pris och är dessutom tillverkade i ekologisk bomull. Själva vikten utgörs av glaspärlor. Täcket kan tvättas i maskin och har 2 års garanti.

Tyngdtäcket från The Nap Lab ligger bra i pris. Med rabattkoden kostar ett 7 kg täcke 896 kr och då är frakten gratis. Det finns också ett smart påslakan som man kan köpa samtidigt med täcket, då kostar det 371 kr. Påslakanet har öglor i hörnen där man knyter fast täcket samt en dragkedja runt om vilken underlättar när du ska bädda. Här har jag tidigare skrivit ett inlägg om påslakanet.
Bild: Helena Sundström, Hemma Hos Helena.

Så här tycker jag om att sova med tyngdtäcke:

  • Lite svårt att komma på plats under täcket då man ska gå och lägga sig. Men när man väl är på plats, sprids ett lugn i kroppen.
  • Vaknar innan väckarklockan och känner mig mer utvilad än vanligt – sover mycket bättre!
  • Inga svettningar eller värmevallningar på natten. Ja, det är bara inse att jag börjar bli tant 🙂 Hade börjat känna av svettningar på natten, men efter det att jag sovit med tyngdtäcket har dessa helt försvunnit.
  • Enklare och snabbare att bädda sängen på morgonen, då täcket redan ligger på plats.
  • Rätt värme på täcket, jag upplever täcket perfekt i temperatur. Varken för varmt eller kallt!

Min mamma har under en längre tid haft problem med sömnen. Efter att hon skaffade sig ett tyngdtäcke så har hon börjat sova mycket bättre. Hon vill inte byta ut det till ett vanligt täcke!

Är du osäker på vilken vikt du ska ha på ditt täcke? Grundregeln är att vikten ska motsvara 10-15% av din egen kroppsvikt, på The Nap Labs webbsida finns ett enkelt test du kan göra. Är du osäker, ring och prata med dem direkt!
Bild: Helena Sundström, Hemma Hos Helena.