UPPDATERING om The Nap Lab 2022-08-12: Jag har upptäckt att företaget är under konkurs just nu, därför fungerar inte länkarna och man kan av förklarliga skäl inte handla från företaget.
Men du får njuta av mina bilder och läsa tipsen i alla fall!
Tack för att du besöker min blogg! /Helena

(Inlägget är ett betalt samarbete med The Nap Lab)

Nu går vi mot sommar och varmare nätter. Även om vi ännu inte haft någon värmebölja så känns skönt att sova svalare. Här kommer några bra tips på hur du kan sova bättre nu i sommar.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Håll sovrummet mörkt och svalt

Ordna med mörkläggande gardiner eller rullgardiner i sovrummet. Jag som bor i Norrbotten har en fantastisk midnattssol, men den är dock störande när man ska sova!
Låt gardinerna vara nere hela dagen, då minskar du också strålningsvärmen från solen under dagen.

Bädda svalt med sommartäcke

När sommaren kommer är det skönt att byta ut det lite tjockare vintertäcket mot ett tunnare och svalare sommartäcke. Visst kan man bara sova med ett påslakan men det känns skönare att få bre om sig med något mer!

Sommartäcket från The Nap Lab heter Breeze Tencel och har en fyllning av Tencel som är ett naturmaterial som är tillverkat av eukalyptus. Materialet har en god andningsförmåga och transporterar fukt bättre än bomull. Täcket har en mjuk och skön yta i bomullssatin, och påminner nästan om silke. Just nu är täcket på kampanj och kostar 895 kr.

Mysigt med ett tunnare täcke nu under sommaren.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten
Styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Skön bäddmadrass

Fundera också på hur du har bäddat på själva sängen. En skön bäddmadrass kan verkligen göra en oskön säng riktigt bekväm. Vi har testat bäddmadrassen Cool från The Nap Lab. Den är uppbyggd av fjädrar vilket gör att den följer kroppen och samtidigt ventilerar. Bäddmadrassen är tillverkad i Sverige och finns för både för enkel och dubbelsäng. Tack vare uppbyggnaden av fjädrar är den väldigt skön att sova i – vi är väldigt nöjda.  Om du har en hård och oskön säng kommer den här bäddmadrassen att göra underverk!
En annan fördel är att du kan ta av yttertyget och tvätta det i 40 grader.
Just nu kör The Nap Lab en kampanj där bäddmadrassen kostar 2.990 kr för en enkelsäng och 4.590 kr till en dubbelsäng.

Man kan verkligen få en ny säng, bara genom att byta bäddmadrass! Bäddmadrassen Cool är hela 8 cm tjock och är riktigt skön att sova på.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Ventilera sovrummet

Vädra sovrummet på natten då luften är sval istället för på dagen. Bor du i villa, kolla om din ventilation har sommarläge. Detta innebär att värmen inte återvinns i ventilationen och den inkommande luften blir svalare. Du kan också öka luftflödet en stund innan du ska sova och på så sätt ventilera ut den varma luften.
En fläkt kan också göra det svalare i sovrummet. Ett annat tips som cirkulerat i sociala medier är att ha vattenfyllda PET-flaskor som man frusit till is som man ställer i sovrummet. Jag har inte testat det själv, så jag vet inte resultatet…

Duscha innan du går och sover

Att ta en dusch innan du går och sover är ett bra knep att sova gott. Efter en svettig dag är det ju extra skönt att vara nyduschad. Lavendel sägs verka lugnande, så att ha en duschkräm eller en body lotion med den doften kanske gör att du somnar snabbare…

Här hittar du fler produkter från The Nap Lab som kan hjälpa dig att sova gott i sommar.