Tyngdtäcken är verkligen i ropet just nu. I vår familj har vi testat ett tyngdtäcke från The Nap Lab och familjen är nog delad i två läger och man gillar att sova med ett tyngdtäcke eller inte.
Här kommer mina bästa tips på hur du kan tänka om du är intresserad av att köpa ett tyngdtäcke, men inte är helt övertygad!
Om du är sugen på att köpa ett tyngdtäcke, använd koden ”HEMMAHOSHELENA” så får du 15% på deras prisvärda täcken eller om du hittar något annat på deras sida.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Börja med ett täcke

Om du är nyfiken att sova med ett tyngdtäcke är mitt tips att börja med att bara köpa ett,  till hela familjen. Vi har ett 7 kg täcke som passar alla i familjen, då våra barn är i tonåren. Låt täcket gå runt, så alla får en chans att verkligen prova och se om det passar. Vi är alla olika och för dem som uppskattar ett fluffigt duntäcke kanske inte ett tyngdtäcke känns riktigt rätt i början.
Dessutom tar det några nätter innan man har vant sig och vet om det är något för just mig.

Använd det i perioder

Under vissa tider kan det var en bra hjälp att få dig att slappna av. Jag har sovit med tyngdtäcket när jag har varit väldigt trött men samtidigt behövt extra hjälp att sova riktig gott. Det har verkligen hjälpt mig och jag har vaknat utvilad före väckarklockan. Se tyngdtäcket som ett redskap till en bra nattsömn.

Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Ha ett duntäcke över

En del kan uppleva ett tyngdtäcke för kallt att sova i. Är man är väldigt frusen av sig, är det skönt att ha ett vanligt täcke över. Då är det vanliga täcket ett bra komplement.

Ha det som en filt

Om man vill sova middag en stund och få en riktigt bra avslappning, använd tyngdtäcket som en filt. Direkt kände jag ett lugn och avslappning! Om du hellre vill ha en filt, men med samma funktion har The Nap Lab riktigt snygga stickade plädar med tyngd. Dessa kan du förboka här, för leverans i november.

Tyngdfilten eller pläden blir också en fin inredningsdetalj. Dessa plädar finns för leverans i november.
Bild: Lånad från The Nap Lab.