Fler och fler väljer ett tyngdtäcke framför ett i fluffigt dun. På marknaden finns olika märken och prisklasser. Vad är då fördelen med ett tyngdtäcke?
Här förklarar jag mer och är du sugen på att skaffa ett, så hittar du här längre ned, en rabattkod till The Nap Lab.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena
(Inlägget är ett samarbete med The Nap Lab)

Uppdatering 2022-11-21: Företaget The Nap Lab har gått i konkurs och finns inte längre kvar. Därför har jag plockat bort alla länkar till företaget då dessa inte fungerar längre.

Poppis med tunga täcken

Nyligen hade jag en omröstning på Instagram om man ville sova med ett tyngdtäcke eller ett vanligt. Resultatet blev en lätt övervikt till tyngdtäcket. I vår familj har tyngdtäcket vandrat från säng till säng och varje familjemedlem har fått utvärdera nattsömnen.
Vi kan nog se två läger i vår familj!

Är man en trogen användare av duntäcken och tycker det är mysigt med massa ”fluff”, då trivs man nog bäst med ett vanligt täcke. Är man däremot sugen på att testa ett tyngdtäcke, tycker jag att man ska göra det.

Så här upplevde jag att sova med ett tyngdtäcke:

  • En lugn känsla strålade upp från fötterna då jag la mig ned i sängen. Det kändes väldigt avslappnande!
  • Jag sover i vanliga fall på sidan, men med tyngdtäcket sov jag hela natten på rygg.
  • Upplever att man ligger mer stilla under ett tyngdtäcke – alltså sover bättre
  • En mer snabbäddad säng på morgonen. Även sängkläderna ligger stilla!
  • Täcket upplevs inte kallt, trots att det är tunnare än en vanligt täcke.

Fint förpackade, kommer produkterna från The Nap Lab. Täcket är tillverkat i ekologisk bomull och fyllt med glaspärlor. Det finns också ett smart påslakan som man kan beställa till sitt tyngdtäcke. De har en dragkedja runt om, och små band som man knyter fast täcket i.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena

Rabattkod – The Nap Lab

Just nu har man kampanjpriser på The Nap Lab men om du dessutom anger koden ”HEMMAHOSHELENA25” så får du 25% rabatt på hela beställningen. Det blir verkligen bra priser! Som exempel kostar ett 7 kg tyngdtäcke 896 kr.
Jag tycker att täckena från The Nap Lab är verkligen prisvärda. Extra plus att de är tillverkade i ekologisk bomull och fyllda med glaspärlor för att få rätt vikt. Jämfört med Cura så tycker jag att The Nap Labs är precis lika fina, men kostar bara en bråkdel!

Hur fungerar ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcken har använts sedan länge inom vården. Tyngden från täcket stimulerar olika tryckpunkter på kroppen. Studier har visat att stresshormonet kortisol minskar och att ämnet serotonin ökar, ett ämne som sänker puls och blodtryck.
Vikten på ett täcke bör vara 10-15% av kroppsvikten. Här på sidan finns ett test som du kan göra.