(Inlägget är ett betalt samarbete med The Nap Lab)

Uppdatering 2022-11-21: Företaget The Nap Lab har gått i konkurs och finns inte längre kvar. Därför har jag plockat bort alla länkar till företaget då dessa inte fungerar längre.

Använder du tyngdtäcke och är nöjd? Då är en tyngdfilt en bra komplettering som dessutom blir en en snygg inredningsdetalj när du inte använder den.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Jag gillar verkligen tyngdtäcken och har använt ett under en längre period och trivs verkligen bra med det! Kul att det nu finns en filt som man kan använda när man myser i soffan. Jag har tidigare skrivit några goda råd om tyngdtäcken för den som ännu inte skaffat ett. Här hittar du mina bästa tips om tyngdtäcken.

Tyngdfilten finns i tre färger: marinblått, grafitgrå och mån-grå. Filten på bilderna är den i mån-grått. En fin färg som jag tycker passar bra in olika miljöer.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Så här använder du din tyngdfilt

Använd den när du slappar i soffan eller vilar middag, filten ger dig en skön, avslappnad känsla! När du inte använder den så är den en fin inredningsdetalj!

Har du inget tyngdtäcke? Använd den som ett tyngdtäcke när du sover och lägg filten över ditt vanliga täcke. Tyngdfilten väger 6 kg, vilket är ungefär som ett vanligt tyngdtäcke. Om du känner att det ger dig bra sömn, kan du köpa ett riktigt tyngdtäcke senare.

Storleken på filten är 160 cm x 100 cm och den är tillverkad i bomull och polyester. Filten är OEKO-TEX®-certifierad. Jag gillar den fina påsen som filten kommer i – visst är det roligt när  saker är snyggt förpackade!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Handla med rabattkod från The Nap Lab

I samarbete med The Nap Lab får du 25% på hela din beställning, använd koden ”HEMMAHOSHELENA25” Här hittar du mina bästa tips om tyngdtäcken. Priset ligger på 1.995 kr men med koden som du fyller i kassan så betalar du 1.496 kr.

Tyngdfilten blir en fin inredningsdetalj när den inte används. Påminner om ”chunky plädarna” men den här har också en funktion.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Här ser man de grova maskorna, jag gillar att tyget är lite matt i strukturen. Det påminner om ett mjukt
T-shirt tyg. Färgen heter mån-grå, en snygg ljusgrå kulör.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.