The Nap Lab är ett relativt nystartat företag, med bas i Norrköping, som har som affärsidé att hjälpa människor att sova bättre. De samarbetar också med svenska sömnforskare för att på så sätt kunna ta fram bra produkter för sovrummet. Jag har tidigare testat några av deras produkter: tyngdtäcke, ett Tencel-täcke och örngottet Silver Sleep.

Nu har jag fått en pratstund med företagets VD, Simon Österström, som berättar mer om The Nap Lab.

Simon Österström, VD för The Nap Lab.

Berätta lite om bakgrunden till företaget?
Egentligen så började allt med att jag och min kompanjon diskuterade om hälsa och vad som får oss att må bättre. Vi kom in på att om man inte sover, så mår man inte bra. Sömn är verkligen centralt för välbefinnandet!
Vi upptäckte också att om man söker hjälp för sömnsvårigheter så är oftast den första lösningen läkemedel. Det känns ju konstigt!
Vi hade hört talas om tyngdtäcken som ett bra sömnhjälpmedel, men de gick inte att köpa här i Sverige, utan fanns bara i USA. Eftersom vi hade bott i Kina kunde vi ganska lätt hitta tillverkare för den svenska marknaden och The Nap Lab såg dagens ljus. Sortimentet har byggts på med andra produkter som kuddar, täcken och sänglinne. Alla med samma syfte – att ge en bättre sömn.

Vilket är ditt bästa tips för en bra sömn?
Först handlar det om att man har de bästa förutsättningarna med rätt täcke och kuddar, som passar dig. Rummet ska också vara rätt för dina önskemål; varmt, svalt, mörkt eller ljust. Vi har alla olika önskemål!
Sedan är det viktigt att man varvar ned en stund innan man går och lägger sig – att komma i rätt stämning, absolut inte stressa!
När du väl ligger i sängen, gör en aktiv avslappning, antingen på egen hand eller så lyssnar du på avslappningsprogrammet i lurar.

Har ni några nyheter på gång som du vill berätta mer om?
Vi har en massa spännande nyheter på gång! Men här vill jag nog lyfta vår säng som vi tagit fram. Det var ett spännande projekt att göra och vi känner oss extra stolta över att den är tillverkad i Sverige.

Hittar du något från The Nap Lab, använd koden ”HEMMAHOSHELENA25” så får du 25% rabatt på hela beställningen.

Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.