Jag har testat täcket Moln som är ett mjukt och skönt täcke gjort av Tencel, som är ett naturmaterial. Med rabattkoden ”HELENA15” får du 15% rabatt på dessa täcken.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.
(Inlägget är ett samarbete med The Nap Lab)

Uppdatering 2022-11-21: Företaget The Nap Lab har gått i konkurs och finns inte längre kvar. Därför har jag plockat bort alla länkar till företaget då dessa inte fungerar längre.

Täcket Moln från The Nap Lab

Kanske dags för ett nytt täcke till dig själv eller som en julklapp? Täcket Moln är ett väldigt mjuk och fluffigt täcke som är så där, lagomt varmt. Yttertyget och hälften av stoppningen är tillverkat av Tencel som är ett material gjort av cellulosa, alltså träfibrer. Den andra fyllningen är en fiber gjord på återvunna plastflaskor.
Täcket finns både som enkeltäcke men också som ett dubbeltäcke.

Själv så föredrar jag ett dubbeltäcke, så mysigt att sova under och det blir snyggt då man bäddar!
En stor fördel är att dubbeltäcket från The Nap Lab håller den vanliga standarden som är 220 x 220 cm. Jag är så besviken när jag köpt påslakan och när man ska bädda så passar det inte till täcket som man har hemma. T ex Ikea har en egen standard, så deras sänglinne passar aldrig!

Täcket ät kantat runt om med en blå kant. Jag kanske är lite petig, men det är synd, för mina påslakan har öppningar uppe i hörnen och då syns det blåa kanten.
Men har man ett påslakan med bara en öppning längst ned så syns det inte. The Nap Lab har en kollektion med lyxigt sänglinne och de påslakanen har bara en öppning längst ned.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Så här tycker jag om täcket Moln:

  • Väldigt behagligt i temperatur, ett duntäcke tycker jag blir för varmt ibland.
  • Mjuk och fluffigt – väldigt skönt att sova i!
  • Bra att täckena har standardmått så att vanliga påslakan passar.
  • Synd med den blåa kanten. Syns då man bäddar med påslakan som har öppningar i sidorna.
  • Kul att man använt återvunna och naturliga material.
  • Ett duntäcke, tycker jag tappar ”fluffet” och fyllningen åker ner i täcket. Jag tänker mig att den här fyllningen kommer att hålla sig på plats bättre. Vi får se!

Täcket kommer packat i en enklare väska. Spara den då du ska förvara täcket, t ex om du byter täcke mellan årstiderna. Priset för ett enkeltäcke är 1295 kr och ett dubbeltäcke kostar 1795 kr.
Bild lånad från The Nap Lab.

Tips på en bra julklapp? Köp ett mysigt täcke!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Rabattkod till täcket Moln

Funderar du på att köpa ett täcke? Använd rabattkoden ”HELENA15” så får du 15% rabatt på täckena. Priset för ett enkeltäcke blir då 1100 kr – bra julklappstips!