Gedigen blomlåda i cortenstål som rostar vackert. Lådorna levereras i platta paket som enkelt monteras ihop. Här är modellen Land Modern, priset är samma om man väljer galvat eller det rostiga stålet.
Bild lånad från Land.

Nu börjar snön att tina och jag drömmer mig bort och längtar till våren. Tänk att få plantera i solvarm jord och vattna i den ljumma sommarkvällen!

Att plantera i krukor och blomlådor tycker jag är fint. På ett enkelt sätt kan man skapa rum på terrassen eller i trädgården med hjälp av blomlådor. Vill man förändra så är det bara att flytta om dem. Jag har hittat så snygga och stilrena blomlådor hos Land, ett danskt företag som vunnit pris för sin design.

Blomlådor i höggalvaniserad yta, ger en snygg grå färg som ger en mer modernare stil än den rostiga. Vill man bygga på höjden finns det också stapelbara varianter.
Bild lånad från Land.

Blomlådorna finns i galvaniserat stål som inte rostar eller i cortenstål, ett s.k trögrostande järn vilket ger en vacker, rostfärgad yta, där själva rosten är en del av ytskyddet. Tjockleken på stålet i blomlådorna är hela 3 mm, vilket är mycket och ger en stadig låda att plantera i.

Odlingslådor

Personligen är jag inte så förtjust i att odla i pallkragar, mest för att det ser lite provisoriskt ut och att dessa bara finns i en storlek. Här tycker jag att Land har snygga och gedigna odlingslådor i flera varianter. Själv drömmer jag om ett litet engelskt växthus med murad, tegelfärgad sockel och mörkgröna fönster. Utanför skulle jag ha odlingslådor för köksväxter och blommor. Då skulle de rostfärgade passa perfekt!

Klassisk odlingslåda med en 25 cm hög kant även den går att stapla på höjden om man vill ha en högre kant.
Bild lånad från Land.

Att odla i en förhöjd odlingslåda ger ett bättre mikroklimat för växterna eftersom de kommer upp från marken. Den höga kanten håller också ogräset bättre i schack. Själv har jag ingen erfarenhet av mördarsniglar i trädgården då jag bor i norra Sverige, men jag såg att Land också hade en blomlåda med en fasad kant som fungerar som ett snigelstaket.

Över 2500 kr är beställningen fraktfri, Land levererar sina produkter direkt till dörren så du behöver inte åka och hämta ditt paket.